Baconös rakott karfiol recept

Hozzávalók / 3 adag

  • 1 kg Family Frost karfiol,
  • 1/2 bögre rizs,
  • 20 dkg bacon(szeletelt vagy darabolt),
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 175 g tejföl,
  • 1 db tojás,
  • 1 ek zsemlemorzsa,
  • 1 kávéskanál só,
  • 5 dkg edami sajt (füstölt (sima is jó),
  • 1 ek napraforgó olaj,
  • 1 csokor petrezselyem

 


Elkészítés

  1. A karfiol rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük.
  2. Az alaposan megmosott rizst sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont. Amikor már kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk.
  4. Ha a bacon megpirult, és a hagyma is megüvegesedett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyem zöldet. Levesszük a tűzről. Össze keverjük a karfiollal.
  5. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
  6. Beleterítjük a baconös karfiol felét, egyenletesen rászórjuk a főtt rizst, majd rátesszük a maradék karfiolt.
  7. A tejfölt folyósra keverjük a tojással, és a karfiolra öntjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25×25 cm
Family Frost dallamFacebook