Besameles-borsós csirke

Hozzávalók:

  • 6 db Family Frost egész csirkecomb,
  • 30 dkg Family Frost zöldborsó,
  • 2 nagyobb sárgarépa,
  • 1 db vöröshagyma,
  • ételízesítő,
  • só,
  • bors,
  • liszt,
  • 3 dkg Ráma margarin,
  • 3 ek liszt,
  • 3 dl tej,
  • 10-15 dkg reszelt sajt

 


 

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágom, sózom, borssal kevert lisztbe mártom, kevés olajban elősütöm, és egy olajozott tepsibe rakom.

Az apróra vágott hagymát a serpenyőben maradt olajon megfuttatom, hozzáadom a felkockázott sárgarépát és a zöldborsót, ételízesítővel sózom és egy kis vizet öntve alá összeforralom. Ezzel leöntöm a csirkét úgy, hogy a zöldség kitöltse a csirkék közét. Alufóliával lezárom az edényt (ha jénaiban készítem, a tetejét ráteszem) és 220 °C-os sütőben  kb. fél órát sütöm. Közben egyszer megnézem, mert ha túl sok lenne a leve, akkor fólia nélkül sütöm tovább, hogy részben elpárologhasson, de azért szaftos legyen.

Közben elkészítem a besamelt. A vajat felolvasztom, megfuttatom benne a lisztet, de nem pirítom meg és felöntöm a tejjel. Egy habverővel kevergetve simára és sűrűre főzöm a reszelt sajt nagyobb felével együtt. Ezzel a mártással bevonom a már megsült csirkék tetejét, szórok rá még egy kis reszelt sajtot és visszateszem a sütőbe egy rövid időre. Adhatunk mellé burgonya vagy rizsköretet is, de a vele sült zöldség is elég.

Family Frost dallamFacebook