Brokkolis csirkemell recept

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemell filé,
  • zöldfűszer ízlés szerint,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint (tavaszi sült csirke, vagy bors)
  • 50 dkg Family Frost brokkoli
  • A masszához: 150 g tejföl (20%-os),
  • 200 ml főzőtejszín,
  • 1 db tojás,
  • 15 dkg füstölt sajt,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint

 


 

Elkészítés:

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon arany barnára sütjük.
2. A brokkoli rózsákat roppanósra pároljuk.
3. A tejszínt, a tojást, a reszelt sajtot és a tejfölt egy tálban összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
4. Egy kisebb méretű jénai aljára tesszük a csirkemellet, rá a párolt brokkolit, majd nyakon öntjük a tejszínes-tojásos-sajtos masszával.
5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.
6. HORTHY MIKLÓS KÁPOSZTABOMBÁJA
Elkészítése: Fél kiló sovány sertéslapockát apró kockára vágunk. Egy edényben kevés zsírt olvasztunk, fél fej hagymát finomra vágunk, és benne megpirítjuk, azután adjuk hozzá a jól megmosott húst és betakarva pároljuk félpuhára. Egy másik edényben szintén pirítunk kevés zsírban finomra vágott hagymát, azután tegyünk hozzá fél kiló hordós káposztát, és párolás közben locsoljuk kevés levessel. Azután a két edény tartalmát keverjük egybe és 5 evőkanálnyi félig párolt rizst, 14 deka főtt és karikára vágott debreceni kolbászt, 2 darab Family Frost sült kacsamájat, apró kockára vágva, 8 deka főtt sonkát szintén apróra vágva hozzáadunk, ezekkel összevegyítjük, utoljára 2 deci tejfölt adunk bele. Egy kúp alakú bombaformát hordós káposzta-levelekkel kibélelünk, a fenti anyaggal megtöltjük, káposztalappal befödjük és mérsékelten meleg sütőben ¾ óráig sütjük. Tálalásnál külön sült kolbászt külön tálon adunk hozzá.”
7. HÚSOS SZALONNÁBAN SÜLT KACSAMÁJ
Hozzávalók: só, 1 csapott kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál majoránna, kb. 50 dkg Family Frost pecsenyekacsa-máj, 8 vékony szelet húsos füstölt szalonna (kb. 25 dkg)
8. Elkészítése: A sütőt bekapcsoljuk, és közepes hőmérsékletre (180°C, légkeveréses sütő 165°c) előmelegítjük. Fél kiskanál sót a borssal és a majoránnával összekeverünk. A májakat – miután két részből állnak, félbevágjuk, majd az így kapott darabokat szintén elfelezzük – körös-körül befűszerezzük. A szalonnaszeletekkel egyenként körbetekerjük. Tepsibe rakjuk, 16-18 percre a már előmelegített sütőbe toljuk. Ha kész, a sütőt elzárjuk, de a sült májat melegen tartjuk benne.
Kacsamáj helyett készíthetjük pulykamájjal is.

Family Frost dallamFacebook