Csirke dióval (albán)

Hozzávalók:

  • 90 dkg Family Frost csirkecomb,
  • 15 dió,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 10 dkg vaj.

 


 

Elkészítés:

A csirkét csontozza ki, vágja 2-3 cm-es kockákra, a tojást verje fel, a diót törje vagy darálja apróra, a fokhagymát törje át. A csirkét lábasban öntse fel elfedő vízzel, főzze meg, szedje ki szűrőkanállal tálba, ttartsa melegen, levét őrizze meg. Serpenyőben hevítse kevergetve a lisztet míg barnulni kezd, tegye rá a vaj felét, a fokhagymát, diót és tojássárgáját, folyton kevergetve. Töltse rá a csirke levét, főzze kevergetve míg besűrűsödik. Vegye le a hőről, hogy a tojás ne váljon ki. Öntse a csirkére, forgassa bele azt. Serpenyőben süsse a vaj másik felét míg barnulni kezd, öntse a tálalt csirkeadagokra

Family Frost dallam