FANTASZTIKUS KACSAMÁJ

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg Family Frost kacsamáj,
  • sok gyöngyhagyma,
  • fokhagyma,
  • citrom,
  • petrezselyemzöld,
  • vaj,
  • só,
  • bors

 


 

Elkészítése:

A friss kacsamájat hosszában szeletekre vágjuk. A szeletek viszonylag vastagabbak legyenek, mert a vékony máj csúnyán megkeményedhet sütéskor! Enyhén megborsozzuk. Egy tepsit kikenünk vajjal, belehintjük az apróra vágott gyöngyhagymát. Erre az “ágyásra” szépen ráhelyezzük a májszeleteket, és mindegyiket leborítjuk egy-egy szelet citrommal. Jól meghintjük apróra metélt fokhagymával, és minden szeletet leöntünk még egy kevés vajjal. 20-25 percre be a forró sütőbe! Sütés közben többször megöntözzük a maradék olvadt vajjal, az utolsó percben megsózhatjuk. Aztán kiszedjük, lecsepegtetjük. Melegen burgonyapürével, hidegen valamilyen mártással tálalhatjuk.

Family Frost dallamFacebook