GOMBÁS KACSAMÁJ-PUDING

Hozzávalók:

  • 30 dkg Family Frost gomba,
  • 50 dkg Family Frost kacsamáj,
  • 3 db tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 db zsemle,
  • 1 dl aszpik,
  • bors,
  • tej,
  • reszelt sajt,

 


 

Elkészítése:

A felütött tojást elhabarjuk vajjal és reszelt sajttal. A tejben áztatott és szitán átpasszírozott zsemlét megsózzuk, kevés borssal ízesítjük, és összedolgozzuk a tojásos habarékkal. A kacsamájat megsütjük, és apróbb darabokra vagdaljuk. A gombát cikkekre vágjuk, és enyhén megsózzuk és vajon megpároljuk. A vajjal kikent pudingformába rétegenként belerakjuk a masszát, a gombát és a májat. Fölül és alul tojásos zsemlehabarék legyen. Forró gőzön egy órán keresztül főzzük. A fazékból kiemeljük, és amikor kihűlt, aszpikkal bevonjuk, és jégszekrénybe helyezzük, és hidegen tálaljuk.

Family Frost dallamFacebook