Gombás-tejfölös csirke bakonyiasan recept

Hozzávalók / 4 adag

 


 

Elkészítés

  1. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, megmossuk.
  2. A szalonnát csíkokra, majd kis kockákra vágjuk, ha üvegesre sültek, a zsírjába beletesszük a szintén kockákra vágott hagymát, megdinszteljük.
  3. Ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, borssal, 1 dl vízzel felengedjük.
  4. A gombát megpucoljuk, átmossuk, vékony szeletekre vágva, beletesszük a csirkecombokkal együtt.
  5. Annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven befedje a combokat.
  6. Ha megpuhult a csirke, a fél pohár tejfölt 1 evőkanál liszttel, kevés vízzel összekeverjük, és behabarjuk.
  7. 1-2 perc alatt összefőzzük, ha szükséges, vízzel higítsuk.
  8. Tálalásnál tehetünk még rá tejfölt.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal
Family Frost dallam