Hortobágyi húsgombóc recept

Hozzávalók / 3 adag:

Húsgombóc

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa

Ragu

  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 közepes db tv paprika
  • 1 kis db pritaminpaprika
  • 50 dkg Family Frost szeletelt gomba
  • 3 ek sürített paradicsom
  • 2.5 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 csapott ek finomliszt

 


 

Elkészítés:

Húsgombóc

  1. A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük, és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk.
  2. Hűtőbe tesszük, ezután diónyi gombócokat formálunk belőle.

Ragu

  1. Egy nagyobb serpenyőben készítsünk pörkölt alapot, olajon a hagymát megpirítjuk, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, a szeletelt gombát és a sűrített paradicsomot.
  2. Pár percig pirítsuk, majd tegyük hozzá a húsgombócokat, és öntsük fel kb 2,5 dl vízzel. Ízesítjük, fedővel lefedjük, és készre főzzük, néhányszor megrázogatva a serpenyőt.
  3. Ha a gombócok megfőttek, a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd a raguhoz öntjük. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, összeforraljuk, és galuskával kínáljuk.
Family Frost dallamFacebook