Hozzávalók:

  • 45 dkg Family Frost kacsamáj,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál kacsazsír,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • tej a kacsamáj áztatásához,
  • őrölt szerecsendió,
  • majoránna,
  • só,
  • őrölt fekete bors

 


 

Elkészítése:

A kacsamájat annyi tejbe tesszük, hogy az jól ellepje. Fél órán keresztül áztatjuk. A kacsazsírt felforrósítjuk és a fokhagymát rajta megpirítjuk, majd rátesszük a kis kockákra vágott, lecsöpögtetett kacsamájat. Addig pirítjuk, amíg a máj megfehéredik, majd hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, megborsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval és a majoránnával, végül ráöntünk 1 dl tejet. Fedő alatt, mérsékelt lángon, gyakori keverés mellett addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik. Ne süssük barnára! Ha a hagyma puha, rászórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és fedő alatt tartjuk tálalásig. Párolt vegyes zöldséggel nagyon finom.

Family Frost dallamFacebook