KACSAMÁJ ROUENI MÁRTÁSSAL

Hozzávalók:

  • 40 dkg Family Frost kacsamáj,
  • 40 dkg Family Frost karfiol,
  • 3 dkg cukor,
  • fél dl olaj,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 fej hagyma,
  • 1 kisebb fehérrépa,
  • 2 dkg liszt,
  • 3 dl húsleves,
  • 1 dl tejszín,
  • 8 dkg gyöngyhagyma (ecetes),
  • kakukkfű,
  • őrölt bors,

 


 

Elkészítése:

Karamellizáljuk a cukrot az olajban. Aprítsuk fel a zöldségeket és a hagymát, majd pirítsuk meg a karamellben. Szórjuk meg a liszttel, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel. Forraljuk össze a húslevessel és a tejszínnel. Csöpögtessük le a gyöngyhagymát, és forraljuk össze a mártással. A szeletekre vágott kacsamájat kevés zsiradékban, lassú tűzön pirítsuk meg, amikor félig átsült, tegyük félre. A helyére az előfőzött, rózsákra szedett pagodakarfiolt tegyük, és amikor megpuhult, tegyük vissza mellé sülni a kacsamájat. Úgy tálaljuk, hogy először a gyöngyhagymás mártást merjük a tányérra, arra tegyük a kacsamájat, végül a karfiolt.

Family Frost dallamFacebook