Hozzávalók:

  • 50 dkg Family Frost kacsamáj,
  • 12 dkg saszla szőlő (csak a szemek),
  • 1 pohár desszert óbor (1 dl),
  • 3-5 dkg kacsazsír,
  • só, bors

 


 

Elkészítése:

Egy serpenyőben kacsazsíron a máj minden oldalát erős hőn, gyorsan megpirítjuk. A pirítás utolsó harmadában sózzuk, borsozzuk. Amíg a máj szőke, de sistereg, lelocsoljuk az óborral. Így párolódjon a máj vastagságától függően kb. 20 percig.
A májat (májakat) alufóliába burkoljuk, egy magasabb falú edénybe áttesszük, rászűrjük a sütőlevet, és 5 perces, egészen gyenge forralással befejezzük a máj elkészítését.
Meggyőződünk, hogy a máj belül is kész (tűvel vagy vékony késsel). Ekkor a megmosott szőlőszemeket a máj mellé tesszük, csak hogy átforrósodjon.
Tálalóedénybe kivesszük a májat, tetszés szerint daraboljuk, ízlésesen elrendezzük mellé a szőlőszemeket, majd az áttetsző sütőlét is rászűrjük.
Elkészítési idő: 40 perc

Family Frost dallamFacebook