KACSAMÁJ TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 dkg Family Frost kacsamáj,
  • 30 dkg Family Frost gomba,
  • 10 dkg zsír,
  • 8 dkg liszt,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dkg vöröshagyma,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 1 csomó petrezselyemzöldje,
  • 3 dkg ételízesítő,
  • 2 g őrölt bors,
  • 2 dkg só

 


 

Elkészítése:

A májat 15-16 szeletre vágjuk, és sütésig félretesszük. A finomra vágott hagymát zsíron megfonnyasztjuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel, és hozzáöntjük a felszeletelt gombát . Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük, rövid ideig forraljuk, majd habarással sűrítjük. Végül belekeverjük a tejszínt, s tetejére vajdarabkákat teszünk. A májat kevés zsíron megsütjük, s tálaláskor a gombamártással leöntjük. Sós burgonyát vagy párolt rizst adunk hozzá

Family Frost dallamFacebook