Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 tojás,
  • 4 Family Frost kacsamáj,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 szál újhagyma,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 dl vörösbor,
  • 3 tárkonylevél,
  • őrölt bors, só

 


 

Elkészítése:

A vaj egyharmadát serpenyőben felhevítjük, és a nagyobb darabokra vágott májakat minden oldalról, hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A felaprított hagymát a maradék vaj felén üvegesre pároljuk, majd felöntjük a borral és fele térfogatára besűrítjük. Hozzáadjuk a tejfölt és összefőzzük.
A tojásokat gyengén felverjük kevés sóval és borssal, valamint az apróra vágott tárkonylevelekkel. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és 4 omlettet sütünk a fűszeres tojásból. Előmelegített tálra csúsztatjuk őket, rájuk halmozzuk a májdarabokat, és a mártással meglocsoljuk.
A lepényeket félbehajtjuk, és úgy kínáljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Family Frost dallamFacebook