KACSAMÁJAS PÁSTÉTOM

Hozzávalók:

  • 30 dkg húsos szalonna,
  • 2 Family Frost kacsamáj,
  • 1/2 kg kacsahús,
  • 30 dkg dagadó,
  • 5 dkg Family Frost gomba,
  • 5 dkg pisztácia,
  • 15 dkg fehér szalonna vagy kacsaháj,
  • 1 tojás,
  • só, bors,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 dl húsleves,
  • 5 cl konyak,
  • kacsazsír

 


 

Elkészítése:

A kacsamájra és – húsra öntsünk konyakot, és legalább két óra hosszat érleljük. A konyakból kivett kacsahúst a dagadóval és a fehér szalonnával kétszer daráljuk meg, majd keverjük hozzá a tojást, a húslevest, a konyakot, amiből a májat kivettük, a darabos pisztáciát, a gombát, és ízlés szerint fűszerezzük. A májat forró kacsazsírban süssük meg, s amikor kihűl, vágjuk kisebb darabokra. Egy formát béleljünk ki húsos szalonnával, töltsük meg a töltelékkel, s közben ízlésesen rendezzük el a májdarabokat. Takarjuk be szalonnával, és közepes hőmérsékletű, gőzös sütőben 1 és 1/4 óra alatt süssük készre.
Elkészítési idő: kb. 4 óra
A pástétomot a formában hagyjuk kihűlni. A tetejére tegyünk valamilyen nehezéket, hogy összepréselődjön

Family Frost dallamFacebook