Laci bácsi TV-reklám

Letöltés

Bárány sonkás kelbimbóval

Bárány sonkás kelbimbóval
Hozzávalók:
8 szel. bárány comb
só, törött bors, kakukkfű
fokhagyma
1 dl olaj
2 dkg liszt
2 dkg paradicsompüré
50 dkg Family Frost kelbimbó
5 dkg sonka
1/2 dl olaj
só, törött bors
füstölt szalonna
párolt rizs
sült burgonya

A báránycomb szeleteket megspékeljük füstölt szalonna csíkokkal és fokhagymával. Megszórjuk sóval, borssal és kakukkfűvel. Kevés forró olajon elősütjük.
Az elősütő zsíron fokhagymás natúrszaftot készítünk. A paradicsom pürét lepirítjuk rozsdabarnára. Lisztet szórunk rá, s áthevítjük. Kevés vízzel felengedjük simára elkeverjük, kiforraljuk. Ízesítjük kakukkfűvel, ételízesítővel, sóval. Az így elkészült natúr szaftot rászűrjük a hússzeletekre, s készre pároljuk a bárányhúst.
Köretként adhatunk hozzá párolt, vagy sült kocka burgonyát, sonkás kelbimbót és párolt rizst.
A felkockázott szalonnát üvegesre hevítjük, s hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a mélyhűtött kelbimbót. Jól átpároljuk. Ízesítjük csomborral, majoránnával, s tálaljuk.

A király kedvence – rántott jégkrém

A király kedvence – rántott jégkrém A király kedvence – rántott jégkrém
Hozzávalók:
50 dkg Family Frost vanília jégkrém
10 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg édes morzsa (keksz, piskóta)
5 dkg kókusz reszelék
dekor cukor, menta levél
2 db narancs
2 dl eper öntet
olaj a sütéshez

A fagylaltból gombócokat formázunk, s mélyhűtőbe tesszük azokat. Sütés előtt a gombócokat kétszer panírozzuk lisztbe, tojásba és kókuszreszelékes édes morzsába, majd ismét mélyhűtőbe helyezzük azokat. Mindezt gyorsan kell elvégezni, hogy a fagylalt minél kevésbé olvadjon meg.
Közvetlen sütés előtt vesszük csak ki a gombócokat, s forró, bő olajban kisütjük. Csak a bundának kell megsülnie aranysárgára.
Narancs talapzatra tálaljuk. Megdíszítjük mentalevéllel, dekor cukorral. Eperöntettel kínáljuk.

Bélszíntönk zöldségekkel

Bélszíntönk zöldségekkel
Hozzávalók:
60 dkg bélszíntönk
15 dkg Family Frost szeletelt gomba
5 dkg vöröshagyma
4 szel. libamáj
só, törött bors
1 dl olaj
1/2 cs. petrezselyem zöld
8 szel bacon
2 db zsemle
4 db gyöngy paradicsom
20 dkg Family Frost kelbimbó
5 dkg sonka
20 dkg sárgarépa
20 dkg Family Frost kelbimbó
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
20 dkg rácsos burgonya
olaj a sütéshez

Zsemle krutont készítünk. Vajon a félbevágott, megformázott zsemlét megpirítjuk. Rácsos burgonyát forró olajban szép aranysárga, ropogósra sütjük.
A mélyhűtött bébi sárgarépát, kelbimbót vajon átforgatjuk, átmelegítjük. A kelbimbót tálaláskor sonkával megszórjuk. A fagyasztott kelvirágot ízesített vízben kimelegítjük, majd tálaláskor vajon pirított zsemlemorzsával áthúzzuk.
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk. Tenyérrel megnyomkodjuk. Ízesítjük és kevés forró olajban megsütjük (angolos, félangolos).
Kacsamájat leforrázzuk, leszárítjuk, s megsütjük. A bélszín mellett félbevágott gombafejeket is sütünk.
Felrakjuk a tálra a köreteket. Középre kerül a kruton. Rátesszük a bélszín szeletet, gombát, majd a májat. Sült paradicsommal díszítjük.

Muskotályos almaleves

Muskotályos almaleves
Hozzávalók:
3 db alma
10 dkg szőlő
3 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 cs. vanília pudingpor
2 gombóc Family Frost jégkrém
10 dkg tejszín
szegfűszeg, darabos fahéj
citromhéj
muskotályos bor
mentalevél

Forrásban lévő vízhez – az almaleves levéhez hozzáöntjük a redukciót (citromhéj, darabos fahéj, szegfűszeg kevés vízben kifőzve) és a cukrot, csipet sót. Megvárjuk, hogy felforrjon.
Tejszínben a vanília ízű pudingport elkeverjük csomómentesre, s a forrásban lévő levesléhez öntjük. Bekötjük a levest. Kiforraljuk, majd beletesszük az almát, szőlőt, mazsolát. Hagyjuk hogy felforrjon, s már kész is a levesünk. Még pikánsabbá tehetjük egy kis muskotályos bor hozzáadásával.
A levest lehűtjük, hidegen tálaljuk. Díszítjük tejszínhabbal, mentalevéllel és fagylalt gombóccal.

Pulykamell hercegnő módra

Pulykamell hercegnő módra
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
30 dkg Family Frost spárga
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 dl tejszín
8 dkg sajt
1 db tojás
20 dkg rizs
őrölt bors
szerecsen dió, só
Párolt rizs
sárgarépa virág,
petrezselyem zöld

Világos vajas rántást készítünk. Forralt hideg tejjel felengedjük és kiforraljuk. Sóval, reszelt szerecsen dióval, sajttal ízesítjük. Sűrű, átvonó képességű mártást kell, hogy kapjunk. A mártást levesszük a tűzhelyről, s legírozzuk (hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojást).
A rizst megválogatjuk, megmossuk. kevés olajon üvegesre hevítjük, s a rizs súlyának 1,5 szerese forrásban lévő sós vízzel felöntjük. Készre főzzük.
A rizs talapzatra rátesszük az elősütött pulykahúst. Erre kerül a mélyhűtött spárgát. Áthúzzuk a mártással és a grillben szép pirosra sütjük.
Párolt sárgarépa virággal és petrezselyem zölddel megdíszítjük.

Sült fagylalt

Sült fagylalt Sült fagylalt
Hozzávalók:
50 dkg csokoládés piskóta
50 dkg Family Frost vanília és csokoládé jégkrém
5 db tojás fehérje
20 dkg kristály cukor
1 db citrom
1/2 dl rum
15 dkg lekvár
2 dkg porcukor

A csokoládés piskóta lapot felvágjuk vékony lapokra. A tálcára teszünk belőle egyet. Megkenjük lekvárral. A tojás fehérjét a cukor felével kemény habbá felverjük.
A maradék cukrot szirupnak felfőzzük, s hozzáöntjük a tojás fehérjéhez. Óvatosan összekeverjük.
A csokoládé és a vanília fagylaltot felvágjuk nagyobb kockákra. Felrakjuk a tálra tett piskóta lapra.
A maradék piskóta lapokat is megkenjük lekvárral (így jobb lesz a hőszigetelése), s beborítjuk vele a kúp formára felrakott fagylaltot. A felvert tojás fehérje habjával beborítjuk. 200°C-os sütőben néhány percig sütjük (hogy a tojás fehérje hab megszáradjon rajta).
Friss gyümölccsel megdíszítjük. Fél citrom héjába rumot öntünk, a fagylalt bomba tetejére tesszük, s meggyújtjuk.