Mézes-narancsos csirkecomb recept

Hozzávalók / 4 adag:

 


 

Elkészítés

  1. A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.
  2. Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
  3. Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
Family Frost dallam