Paradicsomos rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 800g Family Frost burgonyaszelet
  • 400g kisebb, kemény paradicsom
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-5ek. olaj
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1 szál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 2dl tejföl vagy tejszín
  • 2 tojássárgája

 


 

Elkészítés:

A burgonyát kiolvasztjuk megfőzzük, hagyjuk kihülni.A paradicsomot megmossuk és a burgonyával azonos vastagságú karikákra vágjuk.Az apróra felkockázott hagymát 3 ek. olajon megfonnyasztjuk; a fűszernövényeket és a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát egy mélyebb, kerek vagy ovális tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a burgonya és a fűszervagdalék felét, sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük, tetejét elsimítjuk.
Körkörösen ,kissé csúsztatva kirakjuk a maradék burgonya- és paradicsomszeleteket, megszórjuk a maradék fűszerrel, meglocsoljuk olajjal, és ráöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt.
Előmelegített, forró sütőben(200 °C) enyhe pirulásig sütjük(35-40 perc), a sütőtálban kínáljuk

Family Frost dallamFacebook