Babsaláta

Hozzávalók:

- 500g Family Frost fejtett bab
- 1 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 3-4 ek. salátaolaj
- 2ek borecet
1 csokor petrezselyem, só

Elkészítés:
A kiolvasztott babot a fokhagymával és a babérlevéllel enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük-a fokhagymát és babérlevelet kidobjuk-, még melegen meglocsoljuk1ek. ecettel.Miközben fő a bab, a megtisztított, megmosott hagymát vékonyan felkarikázzuk, gyűrűire bontjuk, gyengén besózzuk, 1ek. ecettel meghintjük, lefedjük.
az előérlelt hagymát és a kihűlt babot összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott petrezselymet, ha szükséges utánasózuuk, és legalább egy órára behűtjük.

< vissza