Gombás csirkecomb

Hozzávalók:

- 1kg Family Frost csirkecomb
- 4ek. liszt
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olaj
- 4ek. olívaolaj
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl száraz vörösbor
-  só, bors
- majoránna, kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 350g Family Frost szeletelt gomba
- fél citrom leve
- 1 ek. borecet
- 1ek. vaj

Elkészítés:

A csirkecombokat lisztben megforgatjuk.A hagymát ás a fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk.A vajat és 1 ek. olajat  felforrósítunk.A csirkecombokat átsütjük rajta, majd a hagymát és a fokhagymát hozzátéve megpirítjuk.A paradicsompürét, a vörösbort, sót, kakukkfüvet összekeverjük, és a csirkéhez adjuk.Fedő alatt 30 percig pároljuk.A petrezselymet megmossuk, és finomra aprítjuk.A gombát a citrom levével megöntözzük.Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat.Rátesszük a petrezselyem felét, valamint a gombát, amit saját levében, fedő alatt megpárolunk és lepirítunk.Ecettel ízesítjük, és a csirkére öntjük.Összeforraljuk, és a maradék petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

< vissza