Húsos kelbimbó

Hozzávalók:

80 dkg Falmily Forst-os kelbimbó
20 dkg gépsonka
20 dkg bacon szalonna
4 db paradicsom
15 dkg sajt
3 dl tejszín
2 tojás
Só, bors, ételízesítő, petrezselyemzöld, vaj

Elkészítés:

Kelbimbókat kiolvasztjuk a szalonnát és a gépsonkát vastagabb metéltre vágjuk, paradicsomokat felkockázzuk. egy nagyobb mikrózásra alkalmas edényt hideg vajjal kikenjük, belerétegezzük a kelbimbót, a gépsonkát és a szalonnát és a paradicsomot közbe sóval, borssal ételízesítővel megszórjuk. A tejszínhez nyers tojásokat reszelt sajtot finomra vágott petrezselyemzöldet keverünk sóval, borssal fűszerezzük. A rakott kelbimbóra öntjük a tojásos sajtos tejszint és közepes főzőfokozaton 15 percig mikrózzuk.

< vissza