Karfiolos brokkoli

Hozzávalók:

1 kg karfiol, 0,5 kg brokkoli, 0,25 kg répakorong, 0,25 kg főtt füstölt sonka vagy hús.
Sajtmártás: 5 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2,5 dl tejszín, 1,25 dl tej, 14 dkg reszelt ementáli sajt, só, őrölt bors, szerecsendió.

Elkészítés:

A karfiolrózsákat forró, lobogó vízbe tesszük 3- 4 percig főzzük majd a répakorongot és a brokkolirózsákat is beletesszük, majd további 7-8 percig forraljuk majd leszűrjük.
A vajat a lisztel elkeverve világos színűre sütjük, majd a tejszínt és a tejet állandó kevergetés mellett  hozzáöntjük és 3-4 percig főzzük. ezután hozzáadjuk sajtot és a fűszereket és további 2-4 percig állandóan kevergetve forraljuk.
A zöldségféléket egy tűzálló tálba tesszük, elterítve,  majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és az egészet leöntjük a sajtmártással. Előmelegített (200°C) sütőben pedig kb. 15 percig ropogósra sütjük.

< vissza