Mexikói csirke

Hozzávalók:

- 1kg Family Frost csirkecomb
- só, olaj, liszt
- 2ek. csípős mustás, ketchup
- 1-1 csipet bazsalikom,borsikafű,zsálya,rozmaring,borókabogyó
- 1kk. méz
- 500g Family Frost kukorica
- 1dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A csirkecombokat kiolvasztás után gyengén besózzuk, lisztbe forgatva kevés olajon hirtelen elősütjük és tűzálló tálba tesszük.
A mustárt, ketchupot, valamint a mézet elkeverjük, hozzáadjuk a felsorolt fűszereket, megkenjük vele a csirkecombokat és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél(180oC) aranybarnára-ropogósra sütjük.míg a csirke sül, lecsorgatjuk a főtt kukoricát , egy lábaskába tesszük, meghintjük a petrezselyemmel, ráöntjük a tejszínt, picit megsózzuk, éppen csak összeforrósítjuk, de forralni nem szabad!A készre sült csirkedarabok mellé és közé a tűzálló tálba halmozzuk.
Azonnal tálaljuk!

< vissza