Mézes csirkecomb grillezett tökkel

Hozzávalók:

4 db Family Frost-os csirkecomb
1,5 kg sütőtök
2 evők. Méz
1 dl citromlé
Bors, só, ételízesítő, vaj

Elkészítés:

A combokat előtte nap megsózzuk, megborsozzunk és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap vajjal kikent tepsiben egymás mellé fektetjük, néhány kanál vizet rakunk alá. Az edényt fóliával lefedjük és előmelegített sütőbe 25-30 percig pároljuk. Két púpozott evőkanál vajat megolvasztunk, összekeverjük mézzel, citromlével és megborsózzuk. Ezután a combokat gyakran kenegetjük, a mézes keverékkel mire a hús megpirul, a keverék is elfogy. A grillezett tökökhöz kis darabokra vágjuk, kevés ételízesítővel megszórjuk, és olvasztott vajjal megkenjük és felforrósított grillen mind két oldalát megsütjük.

< vissza