Minesztrone leves

Hozzávalók öt főre:
  0,5 kg kerti zöldség, 1 l víz, 70g sűrített paradicsom, 2-3 babérlevél, friss oreganó, friss kakukkfű, friss bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 50g spagetti, 20g reszelt parmezán, só, bors.

Elkészítése:
A kerti zöldséget egy fazékban elkezdjük párolni az olajon, beletesszük a babérlevelet. Ha kezd a leve elpárologni, beletesszük a paradicsomot és rövid ideig pirítjuk majd  felöntjük a vízzel. Amikor felforrt beletesszük a sót, borsot, az apróra vágott zöldfűszereket, zúzott fokhagymát és a rövidre tördelt spagettit. 5 perc forrás után kész. Tálaláskor megszórjuk a parmezánnal.

< vissza