Paradicsomos rakott burgonya

Hozzávalók:

- 800g Family Frost burgonyaszelet
- 400g kisebb, kemény paradicsom
- 2 nagy fej hagyma
- 4-5ek. olaj
- 1 ágacska rozmaring
- 1 szál majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 2dl tejföl vagy tejszín
- 2 tojássárgája

Elkészítés:

A burgonyát kiolvasztjuk megfőzzük, hagyjuk kihülni.A paradicsomot megmossuk és a burgonyával azonos vastagságú karikákra vágjuk.Az apróra felkockázott hagymát 3 ek. olajon megfonnyasztjuk; a fűszernövényeket és a fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát egy mélyebb, kerek vagy ovális tűzálló tálba tesszük, hozzáadjuk a burgonya és a fűszervagdalék felét, sózzuk, borsozzuk, lazán összekeverjük, tetejét elsimítjuk.
Körkörösen ,kissé csúsztatva kirakjuk a maradék burgonya- és paradicsomszeleteket, megszórjuk a maradék fűszerrel, meglocsoljuk olajjal, és ráöntjük a tojássárgájával elkevert tejfölt.
Előmelegített, forró sütőben(200 °C) enyhe pirulásig sütjük(35-40 perc), a sütőtálban kínáljuk.

< vissza