Parajos-sajtos tojáslepény pirított gombával

Hozzávalók:
8 tojás
20 dkgFamily Frost parajkrém
2 db tömlös natúr sajtkrém
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 e.k.liszt
Olaj
25 dkgFamily Frost gomba
1 kis fej vöröshagyma

Bors

Elkészítés:
A parajt kiolvasztjuk,kevés olajon megfuttatjuk,sózzuk,borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Kevés liszttel meghintjük, tejszínnel felöntjük, kiforraljuk, belekeverjük a sajtkrémet és félretesszük. A tojásokat 4 csészébe kettesével felütjük,kevés sót adunk hozzá,villával összekeverjük. Két-két tojásból a palacsintához hasonló lepényeket sütünk,de nem fordítjuk meg,hanem amikor félig már megsült az egyik fele,megszórjuk reszelt sajttal,és hagyjuk tovább sülni egy kicsit. Tálcára csúsztatjuk,úgy ,hogy továbbra is a sajtos fele legyen felfelé. Még melegen megkenjük a parajos krémmel,és jó szorosan feltekerjük. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk.,borsozzuk és puhára pirítjuk. A tojásos tekercseket 1-1.5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pirított gombával tálaljuk.

< vissza