Spanyol sárgarépa-babsaláta

Hozzávalók:

- 1 kis fej saláta
- 400g Family Frost répa korong
- 150g Family Frost fejtett bab
- 2 szem szegfűszeg

Öntethez:

- 3-4ek. salátaolaj
- 1 citrom leve
- 1 kemény tojássárgája
- 1kk. mustár
- 1-2ek. konyak, só, bors

Elkészítés:

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, felaprózzuk.A kiengedett répa korongot enyhén sós vízben, a szegfűszeggel puhára pároljuk, lecsorgatjuk.A babot ugyancsak enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük.
Miután a bab és a répa is kihült a salátalevelekhez adjuk, a szegfűszeget eltávolítjuk.
A tojássárgáját villával megtörjük, simára keverjük a mustárral, olajjal, citrom levével és akonyakkal,majd a salátára öntjük és lazán összekeverjük.

< vissza