Spárga krémleves

Hozzávalók öt főre:

 40 dkg. spárga, 6 dl. víz, 2 dl. tejszín, ízlés szerint fehérbors, Family-Frost erőleves por, étkezési keményítő, 1 evőkanál citromlé

.
Elkészítése:

A spárga szárakat 1 cm-es darabokra felvágom a fejeket félre teszem. A spárga darabokat a vízben felteszem főzni, hozzá adom a citromlevet a fehérborsot és az erőleves port. Kb. 10 perc forrás után bele öntöm a tejszínt és leveszem a tűzről. Bot mixerrel  pépesítem. Vissza teszem a tűzhelyre és újból felforralom. Beleteszem a félre rakott fejeket, 1 evőkanálnyi keményítőt kevés hideg vízzel simára  keverem. Rámerek kevés meleg levest, kikeverem simára és hozzá öntöm a leveshez, ha újból felforrt kész. Pirított zsemle kockával vagy leves gyönggyel  tálaljuk.

< vissza