Spárgás sajtos palacsinta

Hozzávalók:

3 dl tejszín
3 dl tej
2 db tojás
2 evők. Olaj

2 g liszt
450 g Family Frost-os spárga
220 g camembert sajt
150g szeletelt sonka
50 g reszelt sajt (trappista)


Elkészítés:

A tojásokból, tejből és 1 evőkanál olajból, egy csipet sóból és lisztből készítsünk palacsintatésztát és süssünk belől 8 db palacsintát. Spárgát sós vízben pároljuk meg. A tejszint főzzük, feladjuk, hozzá camembert sajtot kevergessük, amíg a sajt fel nem olvad majd hadjuk kihűlni a palacsintákat kenjük meg sajtmártással fektessünk rájuk 1-1 szelet sonkát 2 szál spárgát és tekerjük fel szorosan és vágjuk félbe őket. A maradék tejszínes mártás felét öntsük egy kivajazott tűzálló tálba fektessük rá a palacsintákat és a megmaradt spárgákat öntsük le. a maradékmártással szórjuk meg reszelt sajttal és süssük 220 fokon 10-15 percig.

< vissza