Spenótos haltekercs fehérborban párolva

Hozzávalók:

80 dkg Family Frost-os tengerihalfilé
10dkg füstölt lazac
40-50 dkg Family Frost-os spenót
10 dkg vaj
2,5 dl bor
1 csipet őrölt szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
1 csipet fehérbors
Só hal fűszerkeverék

Elkészítés:

A halat és a spenótot olvasszuk, ki a vizet öntsük le róluk. A spenótot vajon meg megfuttatjuk szeletelt fokhagymát rátesszük sózzuk borsozzuk szerecsendiózzuk és hagyjuk kihűlni. A halszeleteket mind két oldalát halfűszerezzük majd egymás mellé téve elosztjuk rajta a füstült lazacot. Most a spenótot rakjuk rá és a szeleteket hosszában felgöngyöljük, ha szükséges fogpiszkálóval vagy kötöző cérnával rögzítjük. Vastagon kikent vajjal kikent jénai szorosan egymás mellé helyezzük fehérborba felöntve közép meleg sütőben készre sütjük.

< vissza