Tonhalas kelimbósaláta

Hozzávalók:

- 400g Family Frost kelbimbó
- 100g olajos tonhal
- petrezselyem

Öntethez:

- 1 keméyn tojássárgája
- 1 citrom leve
- 1dl salátaolaj
- 1ek mustár
- 1kk. szardellapaszta
- só ,bors

Elkészítés:

A kelbimbót enyhén sós vízben fedő alatt puhára pároljuk, hagyjuk kihűlni.A halat kiemeljük az olajból, lecsepegtetjük, körömnyi darabokra tördeljük.
A tojássárgát villával megtörjük, cseppenként az olajat hozzá adjuk, keményre-habosra keverjük, aztán elkeverjük benne a citromlét,mustárt,szardellapasztát végül ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
A kihült kelbimbókat félbevágjuk, hozzáadjuk a halat, és óvatosan, hogy össze ne törjük hozzákeverjük az önetet.15- 20 perc szobahőmérsékleten pihentetjük

< vissza