Vörös sügérszelet tejszínes foghagymás diósmártással

Hozzávalók:

50 dkg Family Frost-os vörös sügérszelet
5dkg vaj
3dl főzőtejszín
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál daráltdió
2 db babérlevél
5 szem szemes bors
1evk. Ételízesítő, őrölt fehérbors, só

Elkészítés:

A sügérszeleteket lesózva állni hagyjuk amíg a mártást elkészítjük. A fokhagymát apróra vágjuk a vajat megolvasztjuk. A tejszint összekeverjük sóval fehérborssal ételízesítővel fokhagymával és dióval.  Egy jénai tálba beletesszük az olvasztott vajat hozzáöntünk 1 dl vizet belerakjuk a szemes borsot és a babérleveleket. Bele fektetjük a sügérszeleteket és a tejszínes mártást ráöntjük. Közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük.

< vissza