Zöldségkocsonya

Hozzávalók:

- 1,25l víz
- fél tk. só
- 8 szem fehér bors
- zellerlevél,petrezselyem,turbolya,tárkony
- 500g Family Frost karfiol
- 250g Family Frost zölbdorsó
- 3 ek. zselatinpor
- 250g Family Frost répakorong
- 1 csokor kapor
- 2 csokor petrezselyem
- borsmenta
- 5dl fehérbor
- só,fehérbors,cukor
- 1tk. citromlé
- 2 keméyn tojás

Elkészítés:

2,5 dl vizet sóval és szemes borssal felforralunk.A vegyes zöldfűszereket megmossuk, majd a forrásban lévő vízbe tesszük, és lefedve, kis lángon 10 percig főzzük.Ezután szitán átzűrjük.A karfiolt a fűszeres lében lefedve 20 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, jeges vízbe téve lehűtjük végül leszárítjuk.A főzővízbe beletesszük a zöldborsót és 10 percig főzzük,majd a répakorongot is 10 perc alatt megfőzzük.Egy újabb edénybe beleszórjuk a zselatint , ráöntünk 2dl tiszta, hideg vizet és hagyjuk megduzzadni.A kaprot, petrezselyemzöldet és mentát megmossuk és lecsöpögtetjük.Az oldott zselatint belecsorgatjuk a forró, fűszeres főzőlébe és folyamatosan kevergetve felforraljuk.Hozzáöntjük a bort, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy körülbelül háromnegyed liter legyen.Sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük és hagyjuk kihülni.Egy nagy pudongformát vízzel kiöblítünk, fél cm magasan megtöltjük az ízesített zselével és hűtőszekrényben megdermesztjük.A kemény tojásokat megtisztítjuk és karikákra vágjuk, és a megdermedt kocsonyára helyezzük.Kevés apróra vágott kaporral meghintjük.Kevés kocsonyalevet öntünk a tojásokra és megint megdermesztjük.Ezután ráöntjük a zöldborsót,karfiolt, répakorongot rétegekben és ráöntjük a kocsonyalevet, majd kevés petrezselyemmel megszórjuk és 3-4 órán keresztül dermesztjük.Tálaláskor a megmaradt fűszerekkel díszíthetjük és Family frost bagett vagy bagett mix ajánlott mellé.

< vissza