Spanyol sárgarépa-babsaláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej saláta
  • 400g Family Frost répa korong
  • 150g Family Frost fejtett bab
  • 2 szem szegfűszeg

Öntethez:

  • 3-4ek. salátaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 kemény tojássárgája
  • 1kk. mustár
  • 1-2ek. konyak, só, bors

 


 

Elkészítés:

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, felaprózzuk.A kiengedett répa korongot enyhén sós vízben, a szegfűszeggel puhára pároljuk, lecsorgatjuk.A babot ugyancsak enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük.
Miután a bab és a répa is kihült a salátalevelekhez adjuk, a szegfűszeget eltávolítjuk.
A tojássárgáját villával megtörjük, simára keverjük a mustárral, olajjal, citrom levével és akonyakkal,majd a salátára öntjük és lazán összekeverjük.

Family Frost dallamFacebook