Spárgás-sajtos pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • egy köteg fehér vagy zöld spárga
  • tej
  • liszt
  • vaj
  • fokhagyma
  • bors
  • sajt

 


 

Elkészítés:

A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, fokhagymás tejbe áztatjuk egy fél napra. (Ez el is hagyható, de sokkal finomabb a pulykamell, ha így előre megdolgoztuk.) A húst ezután sózva, borsozva kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük, és betoljuk a sütőbe, hadd süljön egy kicsit. Addig a spárga fás végét letörjük, a szárát meghámozzuk, majd sós-vajas vízben felállítva pár percig főzzük. A lisztből, vajból, tejből és kevés sóból besamelmártást készítünk, majd amikor a hús már kifehéredett, kivesszük a sütőből, rátesszük a spárgát, az egészet leöntjük a besamelmártással, és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad és pirulni kezd. Szerecsendiós krumplipürével a legfinomabb.

Family Frost dallamFacebook