Spenótos haltekercs fehérborban párolva

Hozzávalók:

  • 80 dkg Family Frost-os tengerihalfilé
  • 10dkg füstölt lazac
  • 40-50 dkg Family Frost-os spenót
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl bor
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet fehérbors
  • Só hal fűszerkeverék

 


 

Elkészítés:

A halat és a spenótot olvasszuk, ki a vizet öntsük le róluk. A spenótot vajon meg megfuttatjuk szeletelt fokhagymát rátesszük sózzuk borsozzuk szerecsendiózzuk és hagyjuk kihűlni. A halszeleteket mind két oldalát halfűszerezzük majd egymás mellé téve elosztjuk rajta a füstült lazacot. Most a spenótot rakjuk rá és a szeleteket hosszában felgöngyöljük, ha szükséges fogpiszkálóval vagy kötöző cérnával rögzítjük. Vastagon kikent vajjal kikent jénai szorosan egymás mellé helyezzük fehérborba felöntve közép meleg sütőben készre sütjük.

Family Frost dallamFacebook