Hozzávalók / 4 adag:
Csirkepaprikás
- 4 db Family Frost csirkecomb, 50 dkg csirkemell filé
- 2 nagy db vöröshagyma, 1 nagy db paradicsom, 1 db paprika
- 2 teáskanál fűszerpaprika, bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dl tejföl
- 2 púpozott ek finomliszt
- 1 dl víz
Nokedli
- 40 dkg finomliszt,
- 1 db tojás,
- 1 teáskanál só,
- 3 dl víz
Elkészítés
Csirkepaprikás
- Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni.
- Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá az ételízesítőt, borsot (forraljuk fel).
- Majd pakoljuk bele a csirkecombokat és a mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
- Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
- Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Nokedli
- Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki fakanállal. De ne keverjük ki csomómentesre!
- Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l-ben), amihez hozzáadunk kb. 2 ek olajat, kiszaggatjuk a nokedlit. Majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.