Tepsis csirkecomb zöldségekkel recept

Hozzávalók / 4 adag:

 


 

Elkészítés

    1. A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk.
    2. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatjuk.
    3. Mikor kb. félpuhára sültek, hozzáadjuk a hagymákat karikára vágva, a felaprított fokhagymát és a burgonyát. Jól átforgatjuk a csirke zsírjában őket, öntünk alá kb. 100 ml forrásban lévő vizet, kissé megsózzuk, borsozzuk újból. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt szinte puhára sütjük.
    4. Hozzáadjuk a borsót, kukoricát, olívabogyót és a levétől leöblített csicseriborsót.
    5. Óvatosan összeforgatjuk a krumplival, hagymával.
    6.  Hozzáöntünk újból kb. 150 ml forrásban lévő vizet. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
    7. Legvégén, ha kivettük a sütőből, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
    8. sütési hőfok: 180°C
    9. sütési mód: hőlégkeveréses
Family Frost dallam