Vörös sügérszelet tejszínes foghagymás diósmártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg Family Frost-os vörös sügérszelet
  • 5dkg vaj
  • 3dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál daráltdió
  • 2 db babérlevél
  • 5 szem szemes bors
  • 1evk. Ételízesítő, őrölt fehérbors, só

 


 

Elkészítés:

A sügérszeleteket lesózva állni hagyjuk amíg a mártást elkészítjük. A fokhagymát apróra vágjuk a vajat megolvasztjuk. A tejszint összekeverjük sóval fehérborssal ételízesítővel fokhagymával és dióval.  Egy jénai tálba beletesszük az olvasztott vajat hozzáöntünk 1 dl vizet belerakjuk a szemes borsot és a babérleveleket. Bele fektetjük a sügérszeleteket és a tejszínes mártást ráöntjük. Közepes hőmérsékleten 25-30 percig sütjük.

Family Frost dallamFacebook