Hozzávalók:

  • 500g Family Frost fejtett bab
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • 3-4 ek. salátaolaj
  • 2 ek borecet
  • 1 csokor petrezselyem,

 


 

Elkészítés:

A kiolvasztott babot a fokhagymával és a babérlevéllel enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük-a fokhagymát és babérlevelet kidobjuk-, még melegen meglocsoljuk1ek. ecettel.Miközben fő a bab, a megtisztított, megmosott hagymát vékonyan felkarikázzuk, gyűrűire bontjuk, gyengén besózzuk, 1ek. ecettel meghintjük, lefedjük.
az előérlelt hagymát és a kihűlt babot összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, a finomra vágott petrezselymet, ha szükséges utánasózuuk, és legalább egy órára behűtjük.

Family Frost dallamFacebook