Hozzávalók / 3 adag
- 1 kg Family Frost karfiol,
- 1/2 bögre rizs,
- 20 dkg bacon(szeletelt vagy darabolt),
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 175 g tejföl,
- 1 db tojás,
- 1 ek zsemlemorzsa,
- 1 kávéskanál só,
- 5 dkg edami sajt (füstölt (sima is jó),
- 1 ek napraforgó olaj,
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A karfiol rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük.
- Az alaposan megmosott rizst sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
- Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont. Amikor már kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk.
- Ha a bacon megpirult, és a hagyma is megüvegesedett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyem zöldet. Levesszük a tűzről. Össze keverjük a karfiollal.
- Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
- Beleterítjük a baconös karfiol felét, egyenletesen rászórjuk a főtt rizst, majd rátesszük a maradék karfiolt.
- A tejfölt folyósra keverjük a tojással, és a karfiolra öntjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
- Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- tepsi mérete: 25×25 cm