BORSOS KACSAMÁJ-KRÉM

Hozzávalók:

  • 20 dkg Family Frost pecsenyekacsa-máj,
  • 8 dkg vaj vagy margarin,
  • 1/2 dl tejszín,
  • 1 mokkáskanálnyi pástétomfűszer,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • ízlés szerint só,
  • 1 teáskanálnyi csípős mustár,
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor,
  • 1 teáskanál zöld bors (sós lében eltett)

 


 

Elkészítése:

A májat annyi forrásban lévő vízbe tesszük, amennyi ellepi, és az újraforrástól számított 6-7 percig kis lángon főzzük. Közben a megolvasztott, de már nem meleg vajat a tejszínnel és a mustárral habosra keverjük. Sóval, pástétomfűszerrel, borssal és fokhagymaporral ízesítjük. A leszűrt májat aprítógépben pépesre zúzzuk. Hagyjuk, hogy kihűljön, ezután belekeverjük a fűszeres vajkrémbe. Még néhány percig keverjük, hogy a krém egészen sima legyen. Végül a lecsöpögtetett zöld borsot is hozzáadjuk. A krémet keményre, de azért még kenhetőre dermesztjük. Rendkívül finom, bár kissé fűszeres harapnivaló.
Péksüteménnyel és félszáraz fehérborral fogyasztva igazi ínyencfalat.

Family Frost dallamFacebook