Hozzávalók:
- 50 dkg Family Frost zöldborsó,
- 1 nagy vöröshagyma,
- evőkanál olaj,
- 60 dkg csirkemáj szív nélkül,
- 1 csapott kiskanál pirospaprika,
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
- fél kiskanál majoránna,
- 1 evőkanál finomliszt,
- só
Elkészítés:
Borsót megfőzzük.
Hagymát finomra aprítjuk, széles serpenyőben forró olajon üvegesre sütjük. A nagyobb kockákra vágott májat rászórjuk. Nagy lángon kevergetve kb 5 percig pirítjuk, tűzről lehúzva a pirospaprikával, borssal, majoránnával fűszerezzük, majd a liszttel meghintjük, és fél percig pirítjuk.
A puha borsót hozzáadjuk, és a borsó főzőlevéből is beleöntünk kb 2 decit, így lesz 1-2 perc főzés után kellemes sűrűségű az étel. Puha kenyérrel kínáljuk.
Csak tálalásnál sózzuk, mert a máj meg keményszik.