Borsós resztelt csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg Family Frost zöldborsó,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • evőkanál olaj,
  • 60 dkg csirkemáj szív nélkül,
  • 1 csapott kiskanál pirospaprika,
  • fél mokkáskanál őrölt fekete bors,
  • fél kiskanál majoránna,
  • 1 evőkanál finomliszt,

 


 

Elkészítés:

Borsót megfőzzük.
Hagymát finomra aprítjuk, széles serpenyőben forró olajon üvegesre sütjük. A nagyobb kockákra vágott májat rászórjuk. Nagy lángon kevergetve kb 5 percig pirítjuk, tűzről lehúzva  a pirospaprikával, borssal, majoránnával fűszerezzük, majd a liszttel meghintjük, és fél percig pirítjuk.
A puha borsót hozzáadjuk, és a borsó főzőlevéből is beleöntünk kb 2 decit, így lesz 1-2 perc főzés után kellemes sűrűségű az étel. Puha kenyérrel kínáljuk.

Csak tálalásnál sózzuk, mert a máj meg keményszik.

Family Frost dallamFacebook