Hozzávalók:

  • 50 dkg Family Frost brokkoli,
  • 2 nagy fej lilahagyma,
  • 15 dkg párizsi,
  • 25 dkg savanyú káposzta,
  • 3 evőkanál olaj, ecet és cukor,
  • ízlés szerint, fél mokkáskanál törött fekete bors, só.

 


 

Elkészítés:

A még fagyos brokkolit forrásban lévő, enyhén sózott vízbe dobjuk, és az
újraforrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük. (A brokkoli ne főjön puhára,
inkább “harapható” legyen.) Félretesszük, hogy kihűljön. A hagymát meghámozzuk,
és nagyon vékony karikákra vágjuk. Megsózzuk, és néhány percre ugyancsak
félretesszük. A párizsit vékony csíkokra aprítjuk, a savanyú káposztát is felaprózzuk.
Salátástálban fél dl-nyi ecetet elkeverünk 1 dl vízzel, cukorral és olajjal, majd a
borsot is beleszórjuk. A salátalébe belekeverjük a hagymát, a párizsit és a brokkolit,
valamint a savanyú káposztát. Az egészet óvatosan átkeverjük, majd befedve
betesszük a hűtőszekrénybe. Fél napig érleljük, ezután ismét átkeverjük. Vacsorára
való, fogyókúrásnak mondható saláta. (A nagyon éhes családtagoknak öntsünk rá
egy-egy pohár kefirt is.)

Family Frost dallamFacebook