Brokkolis töltött burgonya

Hozzávalók:

  • 0,5 kg brokkoli,
  • 8 nagyszem burgonya
  • 15-20 dkg/db,
  • 20 dkg rokfort sajt,
  • 3 ek fözőtejszín,
  • só,örőlt bors, szerecsendió.

 


 

Elkészítés:

A brokkolit sós lobogós vízben 2-3 percig főzzük szűrőben jól lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A jól megtisztított burgonyát hosszában kettévágjuk és éles késsel kivájuk, de figyeljünk arra hogy kb. 1 cm vastag maradjon. A kiszedett burgonyabelsőt kis darabokra, kockákra vágjuk és összekeverjük a brokkolival és az összemorzsolt sajttal. A fözőtejszínt elkeverjük sóval, borssal szerecsendió reszelékkel. Az elkészült tölteléket  lazán betesszük a kivájt burgonyába és óvatosan felöntjük az elkészült tejszínnel. Egy tűzálló tálat kizsírozunk és a burgonyákat egymás mellé tesszük majd a maradék tölteléket a burgonyák közé öntjük. Az előmelegített (180°C) sütőben pedig 40-45 percig sütjük.

Family Frost dallamFacebook