Hozzávalók:
- 0,5 kg brokkoli,
- 8 nagyszem burgonya
- 15-20 dkg/db,
- 20 dkg rokfort sajt,
- 3 ek fözőtejszín,
- só,örőlt bors, szerecsendió.
Elkészítés:
A brokkolit sós lobogós vízben 2-3 percig főzzük szűrőben jól lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A jól megtisztított burgonyát hosszában kettévágjuk és éles késsel kivájuk, de figyeljünk arra hogy kb. 1 cm vastag maradjon. A kiszedett burgonyabelsőt kis darabokra, kockákra vágjuk és összekeverjük a brokkolival és az összemorzsolt sajttal. A fözőtejszínt elkeverjük sóval, borssal szerecsendió reszelékkel. Az elkészült tölteléket lazán betesszük a kivájt burgonyába és óvatosan felöntjük az elkészült tejszínnel. Egy tűzálló tálat kizsírozunk és a burgonyákat egymás mellé tesszük majd a maradék tölteléket a burgonyák közé öntjük. Az előmelegített (180°C) sütőben pedig 40-45 percig sütjük.