Budapest szelet recept

Hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg sertés rövidkaraj
  • 50 dkg Family Frost zöldborsó
  • 50 dkg Family Frost gomba szelet
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 szelet bacon
  • 1 db paradicsom, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma
  • Só ízlés szerint, Bors ízlés szerint
  • 3 ek napraforgó olaj

 


 

Elkészítés

  • A sertéskarajt felszeleteljük (én picit átklopfoltam, mert így hamarabb megsül, és omlósabb lesz a husi).
  • Megsózzuk, és jól beborsozzuk őket.
  • Felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket. Amikor kész, kiszedjük, és félrerakjuk őket.
  • A megmaradt zsiradékba megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  • A bacon szalonnát, gombát is hozzáadjuk, piros paprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vízzel felöntjük, amíg készül az étel, folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen.
  • Amikor a gomba félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a feldarabolt csirkemájat és a paradicsomot.
  • Készre főzzük.
  • Főtt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Family Frost dallamFacebook