Hozzávalók 4 főre
- 100 dkg csirkemell filé
- 10 dkg bacon
- 30 dkg Family Frost kacsamáj
- 2 db újhagyma
- 1 kávéskanál só
- fehér bors ízlés szerint
- 1 kk kakukkfű
- 1 dkg bazsalikom
- 5 dkg libazsír
Elkészítés
- A csirkemellet egy centi vastag szeletekre nyitjuk. Sózzuk, és kicsit kiklopfoljuk.
- Téglalap nagyságot kell elérni, kb. 30×15 cm-t, oly módon, hogy alufóliát kiterítünk, bacon szalonnákat egymás mellé lefektetjük, erre rakjuk a mell szeleteket egymás mellé.
- A hagymát apróra vágjuk, libazsíron megfonnyasztjuk. A májat apró darabokra vágjuk, 2×2 cm kockákra, és hozzáadjuk a hagymát és a fűszereket, majd elkeverjük.
- A májtölteléket egy csíkban, középen a mellszeletekre rakjuk, a mell egyik oldalról elkezdjük feltekerni, fontos, hogy szorosan csavarjuk.
- Sütőben 170 fokon 45 percig sütjük (sütési mód: hőlégkeverés).