Csirkerolád kacsamájjal töltve recept

Hozzávalók  4 főre

  • 100 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg Family Frost kacsamáj
  • 2 db újhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 dkg bazsalikom
  • 5 dkg libazsír

 


 

Elkészítés

  • A csirkemellet egy centi vastag szeletekre nyitjuk. Sózzuk, és kicsit kiklopfoljuk.
  • Téglalap nagyságot kell elérni, kb. 30×15 cm-t, oly módon, hogy alufóliát kiterítünk, bacon szalonnákat egymás mellé lefektetjük, erre rakjuk a mell szeleteket egymás mellé.
  • A hagymát apróra vágjuk, libazsíron megfonnyasztjuk. A májat apró darabokra vágjuk, 2×2 cm kockákra, és hozzáadjuk a hagymát és a fűszereket, majd elkeverjük.
  • A májtölteléket egy csíkban, középen a mellszeletekre rakjuk, a mell egyik oldalról elkezdjük feltekerni, fontos, hogy szorosan csavarjuk.
  • Sütőben 170 fokon 45 percig sütjük (sütési mód: hőlégkeverés).
Family Frost dallamFacebook