Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 1 kg Family Frost karfiol
  • só, liszt a forgatáshoz, olaj az átsütéshez

A besamelmártáshoz:

  • 5 dkg. vaj vagy margarin
  • 5 dkg. liszt
  • 1 dl. tej
  • 2 dl. főzőtejszin
  • 2 db. tojássárgája
  • 5 dkg. reszelt sajt (trappista, füstölt, stb.)
  • só, szerecsendió, fehérbors

 


 

Elkészítés:

A karfiol rózsákat sós vízben félpuhára főzzük. A hússzeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen kisütjük. A kisütött hússzeleteket egy margarinnal kikent jénaiba, vagy kisebb tepsibe tesszük. A karfiolt egyenletesen a hús tetejére halmozzuk. A vajat/margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és fehéredésig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, és forrásig felfőzzük. Levéve a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a főzőtejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk bele.  A besamelt a karfiolos hússzeletekre öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Párolt rizzsel tálaljuk.

 

Family Frost dallamFacebook