Hozzávalók:
- 1,5 kg közepes csiperke,
- citrom,
- 60 dkg sült Family Frost kacsamáj,
- 10 dkg vaj,
- 10 dkg besamelmártás,
- 1 dl konyak,
- só,
- fehér bors,
- szurokfű,
- szerecsendió,
a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj, egri mártás
Elkészítése:
A szép egyforma gombafejeket citromos sós vízben öt percig főzzük, majd leszűrjük. A májat áttörjük, kikeverjük vajjal, besamellel, konyakkal és fűszerezzük. A kihűlt gombafejeket megtöltjük a pürével, majd bundázzuk, és szép pirosra sütjük forró olajban. Rósejbnivel, rizibizivel körítsük, és egri mártást kínáljunk hozzá.
Az egri mártáshoz 2 adag barna mártást és 1 adag Egri bikavért összekeverünk és kiforraljuk. Ha selymesebbé akarjuk tenni, vajat is morzsolhatunk bele.