Hozzávalók:

  • 1,5 kg közepes csiperke,
  • citrom,
  • 60 dkg sült Family Frost kacsamáj,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg besamelmártás,
  • 1 dl konyak,
  • só,
  • fehér bors,
  • szurokfű,
  • szerecsendió,

a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj, egri mártás

 


 

Elkészítése:

A szép egyforma gombafejeket citromos sós vízben öt percig főzzük, majd leszűrjük. A májat áttörjük, kikeverjük vajjal, besamellel, konyakkal és fűszerezzük. A kihűlt gombafejeket megtöltjük a pürével, majd bundázzuk, és szép pirosra sütjük forró olajban. Rósejbnivel, rizibizivel körítsük, és egri mártást kínáljunk hozzá.
Az egri mártáshoz 2 adag barna mártást és 1 adag Egri bikavért összekeverünk és kiforraljuk. Ha selymesebbé akarjuk tenni, vajat is morzsolhatunk bele.

Family Frost dallamFacebook