FÜSTÖLT HÚSSAL TÖLTÖTT KACSA

Hozzávalók:

  • 1 db pecsenyekacsa,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 db zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 1 db Family Frost kacsamáj,
  • zsír,
  • 2 tojás,
  • 10 dkg füstölt hús,
  • petrezselyem zöld,
  • törött bors,
  • kakukkfű,

 


 

Elkészítése:

A kacsát megtisztítom, kívül-belül megsózom, belsejébe kakukkfüvet szórok. Olajban megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, a zsemléket tejbe áztatom, és jól kicsavarom. A kacsamájat apró kockákra vágom, és egy kevés zsíron kissé megpirítom. A zsemlékhez hozzáadom a májat, a tojást, az apró kockákra vágott főtt füstölt húst. Sóval, törött borssal, finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezem. A tölteléket jól összedolgozom, majd a kacsa hasüregébe töltöm. A nyílást hústűvel betűzöm, és a kacsát egy zsírral kikent tepsibe teszem. Kevés vizet öntök alá, majd fóliával letakarom, és a közép meleg sütőbe téve, egy órát sütöm. Ezután a fóliát eltávolítom, és még 8-10 percig sütöm. Salátával tálalom.

Family Frost dallamFacebook